VRAAG en ANTWOORD (FAQ)

 • Hoe kan ik contact opnemen met de aanbieder?
  Huisvestingdirect.nl biedt het totaalaanbod van huurhuizen in Nederland. Huisvestingdirect.nl is een zoekmachine, geen makelaar. U kunt contact opnemen met de aanbieder van het huis. De gegevens van de aanbieder staan aan de rechterkant van de advertentie. U kunt een e-mail sturen, telefonisch contact opnemen of een bezichtiging aanvragen.
 • Ik heb al een paar dagen geen Huizenmail ontvangen, hoe kan dit?
  U ontvangt alleen een e-mail van Huisvestingdirect.nl als er nieuwe huizen te huur zijn die aan uw zoekopdracht voldoet. Als u uw zoekopdracht uitbreidt, krijgt u waarschijnlijk vaker e-mail van Huisvestingdirect.nl.
 • Hoe kan ik de automatische verlenging van mijn abonnement stopzetten?
  U kunt zelf uw advertentie stopzetten. Dit kunt u doen door naar het accountmenu te gaan en op 'abonnementen' te klikken. Hier kunt u uw abonnementen stopzetten of wijzigen.
 • Waarom moet de omschrijving minimaal 500 tekens bevatten?
  Hierdoor krijgt de huizenzoeker een goed beeld van het huis. Ook hoeft u dan minder vragen te beantwoorden van mensen en kunnen zij dit zelf lezen in de omschrijven.
 • Hoe gaat Huisvestingdirect.nl om met persoonlijke gegevens?
  Huisvestingdirect.nl doet er alles aan om uw gegevens veilig te verwerken. Zo krijgt u met het inloggen via uw eigen e-mailadres een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze zijn alleen bij u bekend. Uw gegevens worden niet verstrekt aan derden en alle nodige maatregelen zijn getroffen om misbruik van uw gegevens te voorkomen.
 • Ik kan niet inloggen?
  Wanneer het inloggen niet werkt kunt u de volgende stappen ondernemen. U kunt opnieuw inloggen bij Huisvestingdirect.nl en vervolgens op ‘mijn wachtwoord vergeten’ klikken. Er wordt een nieuw wachtwoord naar uw e-mail gestuurd waarmee u opnieuw kunt inloggen.
 • Mijn huis staat op Huisvestingdirect.nl zonder toestemming, hoe kan dit?
  Huisvestingdirect.nl doorzoekt dagelijks het internet naar de te huur staande huizen. De bronwebsites zijn de individuele websites van makelaars. Vandaag de dag heeft bijna iedere makelaar een eigen website met daarop zijn aanbod. Daarnaast zijn er steeds meer makelaars die zich aansluiten bij Huisvestingdirect.nl en geautomatiseerd zijn woningaanbod bij ons aanlevert. Huisvestingdirect.nl streeft ernaar het totaalaanbod van aangeboden huizen bij makelaars over te nemen. Het kan zijn dat uw makelaar Huisvestingdirect.nl toestemming heeft gegeven om zijn aanbod te tonen op onze website. Maar daarnaast heeft Huisvestingdirect.nl geen toestemming nodig om huizen op citaatniveau te tonen. Huisvestingdirect.nl heeft het recht net zoals andere zoekmachines informatie te tonen. Om uw huis sneller te kunnen verkopen is het aan te raden uw huis op meerdere sites terug te laten komen zodat meer mensen het huis zien.
 • Is het aanbod (huur) huizen up to date?
  Huisvestingdirect.nl ververst één keer per 24 uur het volledige aanbod. De huizen op onze site worden opgehaald van de diverse makelaars en particulieren. Huurhuizen zijn erg in trek en worden snel verhuurd. Het kan daarom zijn dat een huis die op de site staat al verhuurd is.